donderdag, februari 25, 2010

KUNNEN WE NOG VERDER MET DEZE FAMILIE VAN EEN LANDVERRADER?

Multatuli schreef al: ik weet dat mijn verhaal eentonig wordt, maar ik moet het steeds herhalen anders dringt het niet door. Zo is het ook met ons zogenaamd "koninklijk huis". Aan dit huis is echter niets koninklijks, integendeel het bestaat voor het grootste deel uit mensen die uit de staatsruif vreten, geen belasting betalen en denken dat ze al hun onkosten bij diverse ministeries kunnen afschrijven. Als u dan weet dat deze familie 10% van de aandelen Shell in bezit heeft (afgezien nog van talloze andere lucratieve aandelen) en dat de Shell jaarlijks zo'n 450 miljard dollar omzet dan kunt u wellicht enigszins becijferen wat dit het roversnest oplevert. En dan nog alle onkosten zoals vliegreisjes, onderhoud Groene Draeck op de Staat afschuiven en dan nog geen stuiver belasting betalen. Bovendien was de vader van ons ongekozen staatshoofd een landverrader, boef en oplichter. Maar wellicht vindt u dat niet zo erg. Nou dan is het niet al te best gesteld met uw democratische inslag.


Het is voor mij onbegrijpelijk dat dit vele Nederlanders niet interesseert. Velen van u hebben hun leven lang hard gewerkt, op tijd de belasting betaald enz. en deze familie hoeft niets te doen maar zijn slechts door geboorte en erfopvolging in dit gouden bedje terecht gekomen zonder dat u en ik er iets over te zeggen hebben. Alle nakomelingen genieten van ongekende privileges, hetgeen uiteraard nergens op is gebaseerd. Mevr. Bea meent zich met "majesteit" te moeten laten aanspreken. En deze middeleeuwse toestanden laat u gewoon voort bestaan? U bent geen knip voor de neus waard.



Bij deze familie zit de dochter van een oorlogsmisdadiger (is haar niet euvel te duiden), een onderwereldsletje waar vele louche figuren overheen zijn geweest en dan hebben we het nog niet eens gehad over koning Gorilla, zwijnen Heintje (Hendrik die bij zijn eigen dochter, Juliana, een kind verwekte) en uiteraard rasboef Bernhard. Ik hoop, zoals bijgaande tekening aangeeft, dat dit vunzige bouwsel zo snel mogelijk in elkaar stort, maar daar hebben we wel de hulp van weldenkende en democratische gezinde mensen voor nodig. Kijkt u vooral eens op ProRepublica.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kannu noch un bietje opjektyv sein?? Assu wait watse altemaoal voar os lantju gedaon hebbu !!Per oafurmaot van ramb sit WA ook noggus in die oliempiesche gedagte!!soals wijin 2028 de oliepiesche speeltenin Amsterdam krijge!!daa sorgtie dan maor mooy foor !!Dat krijch jij nie foar mukaor met je gemaine fuilspuiturei op ons gliefte koaningshuiss !!tieft nou maor mooy op!!ouweteringsykert !!

9:24 p.m.  
Anonymous geesoes said...

Geachte reageerder,
Ik ben zo objectief als wat. Heb veel over dit roversnest gelezen. Als u uw horizon ook wat wilt verbreden dan kan ik u wel een aantal goede boeken over deze uitvreters aanbevelen. Uiteraard niet de boeken van de lakei Fasseur of de kruiper Mak, maar iets van Ton Biesemaat. Vroeger hadden we een bevlogen journalist Wim Klinkenberg. Wat hij al niet boven water heeft gehaald. Maar het is hem wel duur komen te staan. De macht van Bea reikt ver. Hoe kunt u, zo te zien heeft u niet eens de lagere school kunnen afmaken en moest u al vroeg de kost verdienen, nu sympathie hebben voor mensen die alleen al door hun geboorte niets meer hoeven te doen, behalve dan graaien uit de Staatsruif. Leest u soms ook die k.tblaadjes bij de kapper of staat u met uw rollater naar de vergulde koets te kijken. Zielig hoor.

10:11 p.m.  

Een reactie posten

<< Home