vrijdag, mei 19, 2006

ONZE GELIEFDE ORANJES!!! Deel 2

Willem III, de vader van Wilhelmina, was getrouwd met Sophie. Maar het was geen gelukkig huwelijk. Zijn geile lusten waren ongekend groot en hij liet zijn vrouw dan ook vaak in de koets voor hoerenkasten wachten tot hij klaar was:
Hij was iemand die weinig ophad met democratie. Het liefst regeerde hij op eigen gezag. Ook stond hij bekend om zijn woede-uitbarstingen en door het volk, dat hij verachtte, werd hij respectievelijk voor 'vorstelijk zwijn', 'dolle hond' of 'geile mandril' uitgemaakt. Er verscheen een pamflet, koning gorilla, geschreven door Roordaa van Eysinga:
waarin allerlei misstanden, door hem veroorzaakt, aan de kaak werden gesteld. De 'koningsgezinden' waren woedend en molesteerden de z.g. linksen en anti-monarchisten. Het parlement was bang voor deze woesteling, die hier eigenlijk uit democratisch oogpunt nets te maken had, en deed alles om hem niet boos te maken. Toen Sophie overleed, trouwde hij met de 40 jaar jongere Emma, een huwelijk waaruit Wilhelmina werd geboren.