woensdag, november 12, 2008

DE HULPELOZE MENS

Wat is een mens? "Een hoop darmen en een pens" placht mijn goede moeder vaak te zeggen. Bij goed nadenken, wat we natuurlijk altijd dienen te doen, merken we dat er toch een grote verscheidenheid is (uiteraard is dit filosofie van de koude grond). Maar wat voor een groot aantal mensen ronduit verbijsterend is dat talloze mensen het in deze wereld niet zonder "hulp" kunnen stellen. Hoe ze zich die hulp voorstellen blijft een raadsel. In Nederland heeft men er iets op gevonden. Ben je in de problemen geraakt, wend je dan tot het "prayerstation":



Ja, u leest het goed. De tekst op de rode voorschoten luidt: Bidden helpt. Fijn dat deze mensen dat met zoveel zekerheid kunnen verkondigen. Eigen ervaring? Ook onze wereldleiders twijfelen niet:



Evenmin als deze priesters, die urenlang zo moeten liggen, want god heeft het natuurlijk druk en kan niet meteen elke biddende te woord staan:













Zijn zoetelijke zoontje vermaakt zich ondertussen in de grazige weiden:



Maar wat voor nietgelovige mensen zo verbijsterend is, is dat er geen moer verandert opdeze aardkloot. De mensen blijven elkaar afslachten. De conclusie kan dus slechts luiden:


2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

A non-believer is a Fraud !

3:23 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Anonieme schrijver: dit is een contradictio in terminis. god (zelfs aan het begin van een zin schrijf ik dat woord met kleine letters) is onbewijsbaar, terwijl non-believers overal om u heen zichtbaar zijn. Mocht u geen Nederlander zijn hier een vertaling: This is a contradictio in terminis. god (even at the beginning of a sentence I write this word in undercast) cannot be proven whereas non-believers are visible everywhere around you. Moreover IF your god does exist (but is is scientifically impossible) than he/she/it is a criminal causing all the wars and intolerance on the earth.

4:54 p.m.  

Een reactie posten

<< Home