woensdag, oktober 01, 2008

VERLOS ONS VAN DIT BEKAKTE ROVERSNEST

In bovenstaande aanhef kan het woord "bekakt" op twee manieren worden opgevat. Luisterend naar de door ambtenaren opgestelde en door democratisch gekozen bewindslieden gecontroleerde troonrede, die dan door een niet-gekozen "staatshoofd" wordt voorgelezen, wordt de betekenis van "bekakt" wel duidelijk.In de tweede betekenis zijn het de rovers zelf die hun nest hebben bevuild. Willem I heeft zich o.a. verrijkt door opiumhandel. Willem II werd gechanteerd door zijn sexuele geaardheid en Willem III was enigszins ziek van geest. De vader van ons "staatshoofd" heeft nog op 58-jarige leeftijd een kind verwekt bij een18-jarig meisje, afgezien van de buitenechtelijke kinderen (bastaards) die er al van hem op de aarde rondliepen. Daarbij komen nog de schaamteloze praktijken waarbij veel geld achterover werd gedrukt. Geld o.a. van de Wiedergutmachung, bestemdvoor arme mensen, de Lockheed-affaire enz.
Wat mensen met een gezond verstand al decennia lang voor raadsels stelt zijn de "onnadenkenden" die in de ban zijn van alles wat met deze familie te maken heeft. Men schurkt zich tegen dit roversnest aan, waardoor het gevoel van recht en onrecht wordt weggestopt en een horige houding wordt aangenomen. Hun normen en waarden komen niet in het geding. Wat ontbreekt is het lef, de moed om hiertegen in opstand te komen. Dat na de Verlichting nog steeds een dergelijke middeleeuwse, ondemocratische staatsvorm bestaat is voor velen onbegrijpelijk.

3 Comments:

Blogger De geconditioneerde mens said...

Daar ben ik het voor 100% mee eens. Het wordt tijd dat ze, na betaling van achterstallige belasting, in Argentinie worden gedropt. Schoonvader Z., ook zo'n schurk, past hier heel goed bij.

2:28 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ben het niet geheel met uw stellingen eens. Hoe is het met uw eigen voorouders vergaan ? Was uw grootvader niet een beruchte wapensmokkelaar ? Heeft miljoenen in z'n zakken gestoken hiermee. Uw overgrootvader had ook het nodige op zijn kerfstok (vrouwen exploitant). Bent u zelf daarom een mindere ? Nee toch ! Beoordeel de mensen op wat ze zijn en niet wat hun ouders of voorouder hebben gedaan- misdaan.

9:47 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Vadertjestaat: ik beoordeel de mensen juist op wat ze zijn en wat ze doen. Het zijn graaiers, zakkenvullers, idioten die zich met majesteit of hoogheid laten aanspreken terwijl ze ook gewoon met de broek op de knieen op de plee zitten en uit de staatskas graaien. Het principe daar gaat het om. Niet gekozen dan ook geen stem in de regering. Leest u toch eens wat over de geschiedenis van deze ploerten inplaats van de mensen die een democratisch principe zijn toegedaan malloten te noemen. Bovendien zijn het geen "Oranjes", want dat "Huis" is al in 1702 uitgestorven. Het is gewoon een fictief "vorstenhuis" of roversnest. U weigert kennis te nemen van de feiten die voor het oprapen zijn en schurkt daarmee tegen het "oranjegrauw" aan dat amper kan lezen en met open ogen naar een "gouden koets" staart. De zinsnede: "Wij Beatrix, bij gratie Gods koningin der Nederlanden..." moet u als atheist toch tegen de borst stuiten. Twee ondemocratische uitingen in een zin. Driewerf: LEVE DE REPUBLIEK!

11:20 a.m.  

Een reactie posten

<< Home