zondag, december 25, 2005

Jagers - moordenaars

In deze donkere dagen moet de mens wat omhanden hebben want een hele dag binnen zitten bij je vrouw en kinderen is voor een stoere kerel toch maar niks. Op de'zaak' heeft hij gehoord dat je voor een beetje geld overal leuk kunt jagen en dan ontmoet je ook nog eens mensen van niveau. Want het vreemde is dat bij die jagers vaak ondernemers, industrielen, zogenaamde 'adelijke 'personen en nog wat figuren uit de hogere echelons zitten. Zouden ze zich op de zaak of thuis niet uit kunnen leven en moeten ze tijdens de 'jacht' hun bloeddorst stillen? Maar de buit is altijd fraai:

Hier ziet u zo'n trotse imbeciel. Blij dat hij een levend wezen om zeep heeft geholpen. Ook bij het zogenaamde 'koninklijk huis' is de jacht een levend begrip. Hoewel ze enige jaren geleden hebben toegezegd dat ze zich van de jacht zouden onthouden, is er in oktober 2005 toch weer een vergunning aangevraagd. Deze mensen, die zogenaamd aan het hoofd van ons staatsbestel staan en door niemand en niets ooit zijn gekozen, menen zich dit ook wel te kunnen permitteren. Als het Nederlandse volk nou niet zo geconditioneerd zou zijn ten aanzien van het 'Huis van Oranje' en via een referendum voor een president zou kiezen, dan pas zouden we in de land van een echte democratie kunnen spreken. Nu kunnen we alleen maar spreken van een schijnvertoning.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Mensen zijn ook dieren...Maar er zijn veel 'laffe' dieren bij! En domme of, inderdaad, domme rijke. De middeleeuwse stroperpopulatie waardig (en die vindt men nog overal...)

3:27 p.m.  

Een reactie posten

<< Home